Ajankohtaista

Elämän Verkostot –trilogia 2020 – 2022.

Tervetuloa Muodonmuutoksia ry:n 

Kerrostumia taide/tiede -leirille 21. – 23.8. 2020

Ei ole yhtä aikaa, vaan aikoja on suunnattomasti. Eikä mikään niistä ole oikea aika. Meistä tuntuu usein siltä, että ajat ovat kerrostuneet, talojen alla on vanhempia taloja, veden alla kivettyneitä puita, kukkulan sisällä virtaa virtaa vanha joki, sen vesi uusiutuu jatkuvasti.

Mutta ehkä kaikki ajat ovat paikoillaan, toisiinsa lomittuneina.

Leirille ovat tervetulleita kaikki taiteen ja tieteen vuoropuhelusta sekä verkostoista ja kerrostumista kiinnostuneet taiteen ja tieteen tekijät. Kesän 2021 tieteidenvälisen ja monitaiteisen näyttelymme teemana on Kerrostumia. Kesän 2020 leirillä ideoidaan vuoden 2021 näyttelyä, kaivellaan, kerrostetaan, luodaan yhdessä historiaa ja retkeillään seuduilla, joilla aika kerrostuu.  Ideoimme näyttelykokonaisuutta ja kehittelemme yksilöllisiä ideoita keskustelujen, alustusten sekä pienten yksilö- ja ryhmätehtävien pohjalta. Työskentelyn lomassa nautimme tietysti myös Aitoon koulutuskeskuksen luonnonkauniista ympäristöstä, turvavälein ja enimmäkseen puhtain käsin.

Leirillä on myös mahdollisuus saunomiseen ja uimiseen!

Leirin järjestäjää Muodonmuutoksia ry, joka on edistänyt tieteen, taiteen ja yleisön vuoropuhelua Suomessa jo toistakymmentä vuotta. Yhdistyksen jäsenet tulevat ympäri Suomea ja sen toimipaikka ja näyttelytilat sijaitsevat Sydän-Hämeessä, Luopioisten idyllisessä kirkonkylässä.

Leirin hinta on 70 €, jäsenille 40 €. Hinta sisältää ohjelman, ruoat ja yöpymisen.

Paikka: Aitoon koulutuskeskus Tulikalliontie 54, Aitoo, Pälkäne

Aika: 21.-23.8. 2020

Järj.: Muodonmuutoksia ry Keskitie 5, 36760 Luopioinen

muodonmuutoksia.wordpress.com

facebook.com/muodonmuutoksia/

Ilmoittautuminen:

horus@sci.fi tai nummiouti@gmail.com  22.7. mennessä, minkä jälkeen ohjelma tarkentuu.

Kysymykset ja tiedustelut:

helimakinen@hotmail.com ja horus@sci.fi

”Aikamatka lukutaitoon” -näyttely esillä kesällä 2020 Pälkäneen Aapiskukon Tervapirtissä. 

Aikamatka lukutaitoon – TEOSLUETTELO

Ainu

Aikamatka kertoo Suomen luku- ja kirjoitustaidon historiasta ja nykypäivästä tarinoin, kuvin ja tietoiskuin. Myös taide on näyttelyssä vahvasti läsnä. Teoksia on Tiina Poutaselta ja Emmi Niemiseltä ja kuullaanpa näyttelyssä myös äänitaidetta: Karoliina Kantelisen itkuvirsi lukutaidosta. Näyttelyn suunnittelu ja tekstit Outi Nummi. Näyttely on osa lukutaitovuoden / Tieto lisää turvaa -hankkeen ohjelmistoa. Se on tuotettu yhteistyössä Kulttuuriyhdistys Mikkolan Navetan sekä Pälkäneen kulttuuripalveluiden kanssa, OKM:n tuella.

puu

Lukutaitopuu: Tiina Poutanen

Lukutaitoteemaan liittyvät luennot voi käydä katsomassa ja kuuntelemassa tuolta: www.lukijakunta.videokanava.fi.

unnamed

Advertisement