Näyttelyt

Yhdistys hallinnoi kahta näyttelytilaa Pälkäneen Luopioisissa. Ne ovat käytössä vain kesäaikaan.

Mikkolan jyvämakasiini on monimuotoinen ja muokattavissa oleva tila, alakerrassa on useita pieniä huoneita ja yläkerrassa avointa tilaa. 

Kesäisin käytössämme on myös Kulttuuriyhdistys Mikkolan Navetan hallinnoima Navettakalleria (vasemmalla) ja soveltuvin osin myös Pytingin tilat.

Trilogian ensimmäinen näyttely ”Rihmastoja” avattiin 30.6.2020, ja se oli avoinna yleisölle ti-la 10-15 29.8.2020 asti. Jyvämakasiini ja aitat.

Muodonmuutoksia ry:n kesänäyttelyssä sukellettiin elämän rihmastoihin.

Näyttelyn 13 taiteilijaa pureutuivat teoksissaan elämää ylläpitävien organismien välisiin yhteyksiin, joista tiede tuottaa jatkuvasti uutta ja ajankohtaista tietoa. Onnelliset ihmiset – ryhmä eli Tiina Poutanen ja Petri Pykäläinen loihtivat yhteen aittaan ladon metamorfoosia kuvaavan tilateoksen. Vuoden tekstiilitaiteilijan, Raija Jokisen hienovaraisissa, pellavakuidusta rakentuvissa teoksissa ihmiskehon kompleksiset verkostot yhtyvät kasvien juuristoihin. Myös Elina Salosen herkässä veistoksessa puun juuret etsiytyvät ihmisjalkojen muotoon. Heli Mäkisen maalausten innoittajana on maan alla kasvijuurista ja sienirihmastoista rakentuva internet eli mykorritsa. Juha Tyyskän mustavalkoisten valokuvateosten keskiössä ovat kaatuneiden puiden pystyyn nousseet juuristot. Näyttelyssä on lisäksi esillä maalauksia Tiina Jaakkolalta ja Merja Tanhualta, valokuvateoksia Helinä Hukkataipaleelta ja Hans Viebrockilta sekä tilateoksia Anu Nirkkolta ja Anja Tyrväiseltä.

3 käärmeenpesä 34 x 44Valokuva: Juha Tyyskä

.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s